čtvrtek 31. prosince 2015

München

Před Vánocemi jsem s rodinou navštívila Mnichov, byla jsem tam poprvé, ale hned mě učaroval. V Německu jsem navštívila mnoho měst, ale Mnichov se řadí na přední příčky společně s Berlínem a Kolínem nad Rýnem.

Navštívili jsme nejznámější památky - jako Frauenkirche, Marienplatz a z kostela sv, Petra jsme dokonce viděli až na Alpy. Sice se v centru města mísili turisti a sháněči dárku a někdy to bylo i oboje dohromady, ale nezdálo se mi to tak strašné. Vánoční trhy byly skvělé a Glühwein bodlo vždy. Bohužel na vánoční počasí jsme moc štěstí neměli, celé dny bylo více než 10 stupňů. Výlet do Mnichova jsme měli domluvený už od října a já celou dobu doufala, že bude všude sníh.

Když jedu do cizího města, tak se po něm ráda procházíma poznává nová zákoutí. Je to vždy příjemné, se nehonit jen za památkami, které jsou mnohdy jen turistická atrakcí. Já osobně raději poznávám město stylem místních lidí. Vyhledávám místa, která nejsou napsána v každém turistickém průvodci. Nebo jen tak procházím ulicema a kochám se krásy města. Tentokrát jsem udělala i vyjímku a vyhradila si čas i na obchody. Toto moc při výletech a cestování moc nedělán, ale je samozřejmě zajímavé podívat se, jaké obchody na daném místě jsou, nemusí to vždy být obchody s oblečením, ale zajímavé je navštívit místní trhy (nejen ty vánoční), knihkupectví, obchody s místními specialitami- v Hessensku je Hessenshop, v Bavorsku se najdu určitě něco podobného. Pro fanoušky fotbalového klubu Bayern München jsou zde obchůdky Fan-shop. Kde si vyberou všichni od nejmenších až po dospělé. Sortiment je opravdu obrovský- dresy,mikiny, papírové potřeby, čepice... Já jsem neodolala a koupila jsem tam bráškovi čepici, kterou mimochodem po pár dnech ztratil.

Jídlo se také nedá opominou, neboť v Mnichově člověk najde restaurace a bistra různých kuchyní. Mě lákalo ochutnat něco typicky mnichovského nebo bavavorského a tak jsme zavítali do proslulých hospod/pivnic jako je Hofbräuhaus.


Und jetzt kurz auf Deutsch:
Ich habe in München mit meiner Familie nur 3 Tage verbracht, aber ich muss sagen, dass ich München liebe. München ist wirklich eine wunderschöne Stadt. Wir haben dort typische Sehenwürdigkeiten gesehen- wie Frauenkirche, Marienplatz, Museums. Ich suche immer gerne etwas neues, aber es ist auch natürlich schön nur in der fremden Stadt bummeln. 
In der Innenstadt war so viele Leute (Überraschung), naja alle musste die Weihnachtsgeschenke kaufen, aber trotzdem bin ich dort die Geschäfte durchgegangen, aber habe ich nichts Bessonderes gefunden, Ich habe nur etwas im Bayernfanshop gekauft- eine Mütze für meinen Bruder und er hat die Mütze gleich verloren. :D 
Ich und meine Schwester waren wir auch in Urbanoutfitters, ich mag dieser Geschäft, dort kann man etwas andres als in den andreren Geschäften finden. aber dieses Mal war das nicht die Bombe.

.




Chill out in München

Snídaně/ Frühstück wie lecker




Typicky bavorské/ Typisch Bayerisch

Jedno foto s mojí milovanou sestřickou/ Ein Foto mit meiner lieben Schwester





neděle 6. prosince 2015

Weihnachtsgeschenke

Vánoční dárky jsou už zabalené, mě se osobně líbí, když je to jednoduché. Tento rok jsem vše nakoupila v DEPOTu.

Die Weihnachtsgeschenke sind schon verpackt, ich finde persönlich besser, wenn alles einfach ist. Dieses Jahr habe ich alles bei DEPOT gekauft.







 









pátek 4. prosince 2015

Christmas Feelings

Vánoce se blíží a já netrpělivě odpočítávám  dny jako malé dítě.