sobota 12. března 2016

Jeden den v Berlíně

Berlín je velká evropská metropole, ale i za pouhý den může člověk hodně vidět a zažít. Mám pro Vás pár typů, co by měl člověk v Berlíně určitě za jeden den stihnout.


Burgermeister
Tento bufet s nálepkou nejlepších burgrů v celém Berlíně. Tímto bufetem je myšlena malá budka kolem pár stolečku nebo krabic od piva, na kterých si sníte svůj burger. Je tam skvělá atmosféra. Burgur si tam koupíte do 5 eur a rozhodně vyzkoušejte i hranolky. Jenom se připravte na to, že si chvíli postojíte ve frontě, ale jídlo je výborné.  Unglaublig lecker!
stanice: Schleisischess Tor U1


 Památky
Berlín je opravdu obrovské město, ale přesto ty nejhlavnější památky se dají stihnou i za den. Mnoho z nich je blízko sebe. 
    


 


 










































Poslat pohled
V dnešní době určitě potěší vaší rodinu a přátelé pěkný pozdrav z Berlína ve schránce.





 Bundestag
Bundestag nebo Reichstag patří také mezi jednu z památek v Berlíně, ale do této je určitě lepší si udělat rezervaci, jinak si musíte vystát nejméně hodinovou frontu.






















Distrikt Coffee
Nejlepší snídaně ve městě, tak bych jednoduše popsala snídaní v kavárně Distrikt Coffee. Lepší lívance jsem v životě neměla, dokonale dochucené. Obsluha je velice milá, ale může se stát, že na volný stůl si budete muset nějakou dobu počkat.







pondělí 7. března 2016

Berlin shopping

Při krátké návštěvě Berlína jsem se podívala i po obchodech. Nemám ráda výlety do měst čistě za nákupy, takže jsem v obchodech nestrávila moc času. Vlastně to bylo vždy rychlé nakouknutí. Přesto i tak se mi podařilo něco málo pořídit.

V Berlíně je mnoho možností, kde nakupovat. Nejvíce známá je Kurfürstendamm Straße (stanice nese stejné jméno), kde můžete najít Forever21, Vero Moda, Urban Outfitters, Other Stories, Tommy Hilfiger, Only... Asi nemá cenu trávit čas vypisováním všech obchodů, protože bych tu seděla celý den, ale každý si určitě příjde na své.
Friedrichstraße je známá berlínská luxusní třída plná butiků světových návrhářů. Tato ulice se táhne od Oranierburger Tor, kde protíná bulvár Unter den Linden a táhne se dál až za vyzamný berlínský hraniční přechod Charlie Point (stanice: Friedrichstraße/Französische Straße,/Stadtmitte).
Na Alexanderplatz se nachází Primark a spousta jiných obchodů (stanice: Alexanderplatz)
Kdo nechce trávit čas pobíháním po ulici z obchodu do obchodu, může si vybrat nakupní centra např. Mall of Belin (stanice: Mohrenstraße).




pyžamové kraťasy z Forever21
obal na telefon z Other Stories





 bra z forever21