sobota 30. ledna 2016

Pátek

Poslední den před víkende a já už dopředu věděla, že nasledující 2 dny budu doma sedět s notebookem a dodělávat všechnu práci která se mi nahromadila. Z tohoto důvodu jsem měla pátek hezky klidný, nikam se nehonit, jak to většinou u mě bývá a sednou si pozorovat svět kolem sebe. I když jsem měla pátek pracovní, tak jsem se vydala do městečka, kousek od nás. Musím říci, že jsem si to tam zamilovala od začatku. Je to poklidné městečko, kde se dá sehnat vše potřebné- od drogerie, pár obchodů s oblečením (H&M, Esprit, Benetton, Mrco O´Polo...), obuv až po doplňky. Mohem raději jezdím tam než do Frankfurtu, kde je život hektický a ulice narvané.
Jedním z mých nejoblíbenějších míst je místní kavárna, která je napojená na knihovnu, tam si člověk krásně odpočine. 



  





Celý den jsem si krásně odpočinula a nabrala sílu do dalších dní

pátek 15. ledna 2016

COZY TIME



Pro mě jeden z nejkrásnějších pocitů, které může člověk zažít, jsou zasněžené pláně, alpy, horská chata (nejlépe někdy na samotě a klidně s bonusem u lesa). Samozřejmě že takový výlet obsahuje i typické mraky lidí na sjezdovkách, ale abych řekla pravdu, to se mi snad nikdy v Rakousku nestalo. A nebo je přehlížím, přece to mi nezkazí dovolenou a ''drogu'' mého života HORY.

Nevadí mi ráno být vzhůru dřív než mi zazvoní budík, protože se vždy těším, co nový den na horách přinese. Jako dárek za brzké vstávání získává člověk sjezdovku téměř sám pro sebe a k tomu nádherně upravený sníh. K obědu si dát oblíbený Germknödel nebo jinou pochoutku a zapít to Almdudlerem. Kombinace zvláštní, ale stojí to za to. Snažit se každou jízdou něco nového naučit a i přes bolest lýtek a únavu celého těla přijet až na parkoviště na prkně či lyžích (bohužel někdy se nechávám zlákat pohodlnější variantou a to svést se lanovkou dolu)

Na horách se dá dělat spoustu věcí a ne jenom snowboardovat nebo lyžovat. Miluju procházky horskými městy, hrát společenské hry po večerech, jít do přírody pročistit si hlavu a samozřejmě navštěva některého z místních rakouských statků, ta vůně (pro některé smrad) patří neodmyslitelně k Rakousku.










neděle 10. ledna 2016

Kosmetika

Nikdy jsem neměla velkou sbírku kosmetiky a ani dekorativky. Na dekorativku nejsem žádná odbornice, ale chtěla jsem se s vámi podělit o své tipy a oblíbené produkty. S těmito produkty jsem naprosto spokojená a mám je dlouhodobě vyzkoušené. Snažím se používat bio kosmetiku, která neobsahuje žádnou chemii, mezi jednou z mých oblíbených značek je Hauschka.

Od Hauschky mohu doporučit deodorant. Je to kuličkový deodoraant, krásně voní peprmintem, ale mají i jiné vůně. Své antiperspiranty, staré anti and deodoranty jsem vyhodila, nebudu si zbytečně pouštět jedy do těla.

Mým dalším oblíbeným produktem jsou krémy na ruce, já jsem pro Vás vybrala hned dva. První je od značky Weleda a ten druhý od Primavera, oba dokaží dokonale udržovat pokožku hydratovanou.


Jedním z největších pomocníků je kokosový olej, který můžete používat na celé Tělo. Od masky na obličej, přes 'krém'' na celé tělo, masku na vlasy... Seženete ho v dm drogeriích.


Teď se dostávám do kategorie nejoblíbenější a to jsou rty. Pro mě je velice důležité, že mé rty jsou hydratované. Ráda používám srubs na rty od Lush, který už mám pěkně slouho. Na hydrataci ráda používám obyčejné Labelo. Aktuálně ale  používám výrobek od EOS, který je oblíbený, já mu osobně nemohu nic vytknou, ale na druhou stranu to není taky velká bomba. Rtěnky moc často nepoužívám,, ale pro letošní zimu tu mám dvě oblíbené. První je od Astor v tmavé vínové barvě (odstín 125) a druhá je od Sephora v matné malinové barvě (odstín 03).





Oblíbenými korektory jsou dva od Mac. Jeden je středně kryci a ten druhý zcela. Jsem s nima naprosto spokojena. Dají se skvěle roztírat prsty, ale já na ně také používám beauty blender.

Poslední věci je rozjasňovač od Benefitu, který dodá obličeji nejleší jas. Můžete ho také požívat i na víčka oka.


A jaké jsou Vaše oblíbené produkty?